KARS / MERKEZ - Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Zeynep KIRAN'ın rehberliğinde öğrencilerimizle birlikte hazırlanan SIFIR ATIK PROJESİ,öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Öğretmenlerinden Tuğba KARAÇAR ve Yeşim KAHRİMAN'ın rehberliğinde öğrencilerimizin hazırladıkları SOKAKTA MATEMATİK PROJESİ.Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Öğretmeleri Cansu KAHVECİ,Tuğba KARAÇAR ve Yeşim KAHRİMAN'ın rehberliğinde okulumuzda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlenmiştir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Şbt

Rehber öğretmenimiz Tuncay GÜLEN; 2024 TYT-AYT SINAV  başarısını artırma amacıyla "Motivasyon" etkinliği yaparak öğrencilerimizin sınav motivasyonları artırılmaya çalışıldı. Etkinlik kapsamında TYT-AYT sınav sistemi ve nasıl başvuru yapılacağı anlatıldı.  Daha sonra Motivasyon amaçlı bir seminer ve kısa video  gösterimi yapılarak etkinlik sonlandırıldı. 12. Sınıf öğrencilerimize TYT ve AYT 'de başarılar dileriz.

Ock

Okul rehberlik ogretmeni Tuncay GÜLEN STRES VE STRES İLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ hakkında 12. Sınıf öğrencilerimize bilgi  verdi. Stres nedir, stresle başa çıkmak için neler yapmalıyız gibi sorulara cevap aranarak; doğru nefes alma teknikleri hakkında bilgi verilip  ilgili egzersizler yapılmıştır.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Çocuk istismarı, çocukların beden ve ruh sağlıklarına zarar veren ya da büyüme gelişmesini engelleyen, kaza sonucu olmayan fiziksel, ruhsal  açıdan çocuğun toplum tarafından kötü davranışlara maruz kalmasını içeren eylemlerdir.

İhmal ise çocuğun bakımı ile yükümlü olan bireylerin çocuğun beslenme, barınma, sevgi, güven, eğitim vb. temel gereksinimlerini karşılama konusunda görevlerini yapmamaları olarak belirtilmektedir. Okul rehberlik ogretmeni Tuncay GÜLEN''in verdiği seminer öğrencilerimiz açısından çok bilgilendirici olmuştur.

Ara

Okulumuz ve pansiyon öğrencilerimize İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminden Melisa ÖZDEMİR tarafından Hijyen ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi verildi.Öğrencilerimiz hem kişisel bakım konusunda hem de fiziki ortamı temiz kullanma konusunda  bilinçlendirildi.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz rehberlik ögretmeni Tuncay GÜLEN  Verimli Ders Çalışma Yöntemleri adlı semineri 9. ve 12. Sınıflara verdi. Seminerde Verimli ders çalışma nedir, planlı calisma neden gerekli, öğrenme ve kaygı  arasında ilişki varmı,  kendine güven nasıl sağlanır? Bunlar icin; Amaçları belirlemek,  Planlı Çalışmak,  zamanı Verimli kullanmak, uygun bir çalışma ortamı hazırlamak,  dikkati uyanık tutmak, derse hazırlıklı olmak, not tutmak, araç gereç ve kaynaklardan yararlanmak, Verimli okumak ve aralıklı tekrarlar yaparak unutmayı önlemek gerekliliği vurgulandı.

Ara

Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir.

Engelliler Günü Kutlu Olsun!

Okulumuzun öğrenci,öğretmen ve yöneticileriyle 75.Yıl Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ettik.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kas

"Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…(Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü Programı,emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize kalben teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Tüm öğrencilerimize yönelik İl Emniyet Polislerimiz tarafından Zorbalık semineri düzenlendi. Seminer içeriği olarak; Akran zorbalığı, akran grubu içinde fiziksel, duygusal ya da sosyal biçimde zarar veren, tekrar tekrar yaşanan saldırgan davranış biçimi olarak tanımlanmaktadır. Okul ortamlarında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Akran zorbalığını önlemek için farkındalık yaratmak, empati geliştirmek ve güvende hissettirmek önemli olduğu bilgileri verildi.Ayrıca Okulumuz rehberlik ogretmeni Tuncay GÜLEN tarafından Okulumuz pansiyonu öğrencilerine yönelik düzenlenen Akran Zorbalığı semineri verilmiştir.Başta İl Emniyet personelimize ,okul rehber öğretmenimiz Tuncay GÜLEN'e ve emeği geçen tüm personelimize teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Trafik eğitimi için yapılan her çaba, kazaların azaltılmasında büyük rol oynamaktadır. Ayrıca, çocuklara öğretilecek her trafik kuralı, onların ve zamanla tüm toplumun trafik kazalarına karışma ihtimal ve riskini azaltacak tedbirler zincirinin bir halkası olacaktır. Bu yüzden il trafik polislerinin okulumuz öğrencilerine yönelik bir bilgilendirme semineri yaptı.

Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Türkiye geneli 'Çevreme Duyarlıyım,Değerlerlerime  Sahip Çıkıyorum Projesi ile  Kasım ayı sorumluluk değerleri kapsamında Gazzedeki yaşanan olaylara dikkat çekmek için yapılan şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize Okul İdaresi ve öğretmenlerince ödülleri  verilmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencileri, Okul Müdür Yardımcımız Mihrican MUĞLU rehberliğinde Kars Liderler ve Girişimciler Buluşması konferansına katılım sağlamışlardır.