KARS / MERKEZ - Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adres
MERKEZ MAH. DR.HALİL ERDOĞAN CAD. KARS MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 7 MERKEZ / KARS
Vizyon
Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen, girişimci bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak ve bölgemizdeki meslek liseleri arasında okulumuzu en önde tutmak! İstiyoruz ki; okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. İstiyoruz ki;21. Yüzyıl dünyası ile bütünleşmiş, her alanda uluslar arası standartlara ulaşmış, yenilikleri takip eden ve eğitimiyle anılan bir okul olalım. İstiyoruz ki; okulumuzda herkes daha iyiye ulaşmak için çalışsın. İstiyoruz ki; okulumuzda çalışanlar yapılması gerekenlerin en iyisini yaparken kendilerinden emin olsun. İstiyoruz ki; her öğrencinin yeteneklerinden sonuna kadar yararlanalım ve başarıyı olabildiğince yükseltelim.
Misyon
Biz; Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; milli eğitimin ilkelerine uygun olarak eğitim öğretimi gerçekleştirmek, okulumuzda kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu ticaret, muhasebe, büro hizmetleri, sigortacılık, bankacılık ve diğer iş hizmet alanlarında görev alacak ve ya kendi başına iş yapabilecek , nitelikli işgücü yetiştirmek ve bununla beraber mesleğinin devamı olan üniversite ve ya yüksekokullara öğrencilerimizi hazırlamak; meslek liseleri arsında cazibe merkezi oluşturabilmek okulumuzun yetiştirmiş olduğu öğrencilerin mesleki ve insani özelliklerle iş dünyasında aranan ve vazgeçilmeyen eleman özelliği kazandırmak için varız!
Başarılar
Okulumuzdan mezun öğrencilerin %90´ na yakını ön lisans veya lisans programlarına girmeye hak kazanmışlardır.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Ders Başlangıç 08:30 Ders Bitiş 16:40
Lojman
6 - Okulumuza 10 m. uzaklıktadır.
Ulaşım
Okulumuz Eski Belediye Binası Karşısı İmam Hatip Lisesi arkasında bulunmaktadır.
MERKEZ MAH. DR. HALİL ERDOĞAN CAD. NO:7 MERKEZ /KARS